![]() |
Sarıklı Kurabiye
sarıklı kurabiye tarifi - sarıklı kurabiye yapımı - sarıklı kurabiye nasıl yapılır
Malzemeler: 250 gram tereyağı 80 gram şeker 1 paket vanilya 75 gram çekilmiş badem 300 gram un yarım çay kaşığı tarçın serpmek için ayrıca un 150 gram kayısı marmeladı 1 adet sürmek için yumurta sarısı hazırlanışı: yumuşak tereyağını bir kasede şeker ve vanilya ile köpürene kadar çırpın. badem, tarçın ve unu içine katın. hamuru yoğurun. kabın ağzını örtüp 60 dakika buzdolabında dinlendirin. çıkardıktan sonra unlanmış bir hamur tahtası üzerinde yarım santim kalınlığında açın. hamurun yarısından kenarları tırtıllı, 8 cm. çapında kalıpla kurabiyeleri kesin. bunları yağlanmamış bir tepsiye dizin ve üzerlerine kayısı marmeladı sürün. hamurun diğer yarısından yarım santim eninde şeritler kesip elinizde yuvarlayın ve tepsideki kurabiyelerin üstüne ortalarından başlamak üzere yuvarlıyarak sarın. son uçlarını yassılaştırıp bastırarak yapıştırın. üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış fırının orta gözünde 15 dakika pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.