ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   PAZLAMA (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=179990)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 08:40 PM

PAZLAMA
 
MALZEMELER


alabildiği kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)

250 gr yağ

750 gr süt

2 su bardağı su

1 çay kaşığı tuz

250 gr beyaz peynir



HAZIRLANIŞI


Un, tuz ve su ile bir hamur yapıp, yumurta büyüklüğünde parçalara ayırın. Hamuru 25-30 cm çapında açın ve içine ufalanmış peynir koyup ikiye katlayın. Arzu edilirse peynir harcına maydanoz da doğranıp eklenebilir. Kızgın saç üzerinde her iki tarafını da iyice pişirin. Yağı sütün içinde eritip, sıcakken pazlamaların üzerine bu kanşımı gezdirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.