ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   GALASOŞ (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=179964)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 08:44 PM

GALASOŞ
 
MALZEMELER


250 gr.yeşil mercimek,

200 gr.tereyağı,

1/2 kg.kıyma,

1 adet soğan (irice),

2 kaşık salça,

250 gr. gurut (kurutulmuş ayran süzmesi)

veya yoğurt süzmes
HAZIRLANIŞI


Mercimek, et, soğan, salça ve yağ biraz su konularak, mercimek suyu çekinceye kadar pişirilir. Diğer taraftan gurut (kurutulmuş ayran süzmesi) veya yoğurt süzmesi sulu bir kıvama gelinceye kadar sıcak suyla ezilerek kaynama noktasına kadar ısıtılır. Kaynamasına özen gösterilir, kaynama olursa çökelek haline gelir ve kullanılamaz. Hazırlanan bu eriyik önceden tabağa doğranan bayat ekmekler üzerine dökülür. Üzerine de bol yağlı mercimek ilave edilerek servise sunulur.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.