![]() |
Zeytinli Ekmek Poğça
Zeytinli Ekmek Poğça Tarifi Yapılışı - Zeytinli Ekmek Poğça Nasıl Yapılır - Zeytinli Ekmek Poğça Malzemeleri
Malzemeler * 1 adet Yumurta * 1/2 su bardağı Margarin * 1/2 su bardağı Mısır Yağı * 1 su bardağı Yoğurt * Aldığı kadar Kepek Unu * 1 paket Kabartma Tozu * İçi İçin : * 1 su bardağı dilimlenmiş Siyah Zeytin * 1 çorba kaşığı Mısır Yağı * 1/2 su bardağı Ceviz içi * Üzerine : * 1 adet Yumurta sarısı * 1 çorba kaşığı Susam * * 20 adet Kisilik * Mutfak: Belirsiz Hazırlanışı Hamur için önce yumurtayı çırpın. Margarine mısıryağı ilave edip çırpmaya devam edin. Yoğurt, un ve kabartma tozunu katın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun. Üzerine nemli bir bezle örtün ve yarım saat dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Merdane ile çay tabağı büyüklüğünde açın içi için, zeytin, yağ ve ceviz içini blenderden geçirin. Açtığınız hamurların ortasına ıç harçtan koyun ve avucunuzun içinde yuvarlayın. Hamur ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin. Poğaçaları yağlanmışfırın trppsisine dizin 150 dereceye ayarlanmış (önceden ısıtılmamış) fırında 40 dakika pişirin Afiyet Olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.