ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Nohutlu Köy Ekmeği (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=179816)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 09:09 PM

Nohutlu Köy Ekmeği
 
Nohutlu Köy Ekmeği Tarifi - Nohutlu Köy Ekmeği Nasıl Yapılır - Nohutlu Köy Ekmeği Malzemeleri




Nohutlu Köy Ekmeği


Gerekli malzemeler


2 su bardağı un


2 su bardağı tam buğday unu


1 su bardağı lifli un


Yarım paket yas maya


1 su bardağı haşlanmış nohut


Yarım su bardağı zeytin yağ


1 çay kasığı tuz


Yeteri kadar ılık su


Üzeri için


Yeteri kadar yulaf ezmesi, keten tohumu ve kepek



Yapılısı


Karıştırma kabına bütün unları koyun


Tuzunu ekin ve elinizle karıştırıp unun ortasına bir havuz açın


Haşlamış olduğunuz nohutları robota atıp püre haline getirin


Havuza yas mayayı, zeytinyağını az önce ve püre ettiğiniz nohutları koyun


Kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar ortalama 20 dakika yoğurun


Yoğrulmuş hamurdan yumurta büyüklüğünde bir parçayı koparıp kenara ayırın


Kalan hamuru yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine koyun


Az önce ayırdığınız yumurta büyüklüğündeki hamuru ikiye bölün ve elinizle uzun yuvarlak fitiller yapın


Bu iki fitil hamurunu yuvarlayarak ekmeğin üzerine çapraz şekilde koyun


Üzerine yulaf ezmesini, kepeği, keten tohumunu serpin


Yarım saat dinlendirmek üzere kenara kaldırın


Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırına nohutlu köy ekmeğinizi sürün ve pişirin


Afiye Olsun...


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.