![]() |
Zeytinli Baton Simit Tarifi
Zeytinli Simit Tarifi - Simit Tarifi
Simit cafelerde severek yediğimiz içi nefis malzemelerle dolu baton simit tarifini güvendiğim bir simit ustasından aldım. Deneyip sonucundan memnun kaldıktan sonra hemen fotoğrafını çekip, tarifini hazırladım. Benim ve ikram ettiklerimin beğendiği gibi umarım siz de beğenirsiniz. Malzemeler,
[*]Derin bir kabın için 3 Su bardağı unu koyup ortasını havuz gibi açın. [*]Mayayı iki su bardağı su ile sulandırıp havuzun içine dökün. [*]Sıvıyağ, şeker, tuz ve sirkeyi ilave edip yoğurun. [*]Biraz sert bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurmaya devam edin. [*]1-2 Saat hamurun mayalanması için dinlendirin. [*]1,5 Çay bardağı pekmezi bir kapta su ile inceltin. [*]Tabağa susamı dökün. [*]Mayalanan hamuru tekrar yoğurup orta boy bir elma büyüklüğünde parçalar koparın. [*]Tezgahın üzerinde açıp içlerine zeytin koyup ağızlarını kapatıp tezgahın üzerine rulo yapar gibi elinizle döndürün. [*]Önce pekmezli suya sonra susama batırın. [*]Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. [*]185 Derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. [*]Sıcak sıcak servis yapın. Afiyet Olsun Burcu Kuran |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.