![]() |
Kabaklı Ekmek Suflesi
Kabaklı Ekmek Suflesi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler 2 adet kabak 10-12 dilim bayat ekmek 2 bardak süt 3 adet yumurta 200 gr taze kaşar rendesi Yarım demet dereotu 1 çay bardağı zeytinyağı Tuz Karabiber Yapılışı: Bayat ekmekleri değerlendirmek amacı ile yapacağımız bu fırın yemeğini ister misafirlerimize ister ailemize kolaylıkla sunabiliriz. Öncelikle yumurtalar süt ve yağ ile çırpılır. Tuz, karabiber ve ince kıyılmış dereotu eklenir. Geniş bir kaba dökülen karışımın içine bayat ekmeklerimiz atılarak 20 dakika kadar bekletilir. Daha sonra istenilen şekildeki bir fırın kabı yağlanarak sıra sıra suflemiz döşenir. İnce bir şekilde dilimlenmiş olan kabaklar, üzerine ekmek dilimleri ve taze kaşar rendesi. Bütün malzeme bitene kadar dizme işlemi devam eder. Eğer sütlü karışımdan kaldı ise onu da fırın kabımıza boşaltıp 180 derecelik fırında 30-40 dakika kadar pişiririz. Suflemiz sıcak olarak servis edilir |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.