ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Şekerli Hamur (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=179586)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 09:47 PM

Şekerli Hamur
 
şekerli fransız hamuru - şekeri hamur nasıl yapılırMalzemeler:


180 gr (1+1/2 su bardağı) un

90 gr (6 çorba kaşığı) tereyağI (oda sıcaklığında)

90 gr (3/4 su bardağı) pudra şekeri (elenmiş)

3 yumurtanın sarısı


Tarifi:


Unu bir mermer tezgaha eleyip ortasına çukur yaparak yağ, şeker ve yumurta sarılarını koyunuz.

ParmaklarmızIN ucuyla yağ, şeker ve yumurta sarılarını yavaş yavaş una yediriniz. Bütün malzemeyi una yedirdikten sonra hafifçe yoğurarak top biçimi veriniz.

Hamurun üstünü yağlı kâğıtla örtüp 1 saat buzdolabında beklettikten sonra kullanınız.


Not: Şekerli Fransız hamuru, meyveli tart ve hamur kasesinde pişen tatlılarda çok iyi sonuç verir.


alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.