![]() |
Karamelize Elmalı Börek
karamelize elmalı börek tarifi - karamelize elmalı börek nasıl yapılır - karamelize elmalı böregin yapılışı
malzemeleri 8 yaprak baklava yufkası 50 gr tereyağı 4 elma 1 paket vanilya Yarım su bardağı ceviz 100 gr toz şeker 1 çay bardağı kuru üzüm 1 çay kaşığı tarçın Yapılışı: Elmaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Şeker ve vanilyayı tavaya alın ve kısık ateşte eriyinceye kadar bekletin. Şeker eriyip rengi koyulaşmaya başlayınca elma, ceviz, üzüm, tarçını ekleyip 10 dakika pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Tereyağını bir tavada eritin. İki baklava yufkasını düz bir zemine serin ve üzerine fırça yardımıyla tereyağı sürün. Üzerine tekrar iki kat yufka serin ve yufkalar bitinceye kadar işlemi tekrarlayın. Elmalı harcı yufkanın uzun kenarına yayın ve rulo şeklinde sarın. Böreği yağlı kağıt serili tepsiye aktarın. Üzerine fırçayla tereyağı sürüp şeker serpiştirin. Önceden 190 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın Alıntı: |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.