![]() |
Peynirli muska böreği
Peynirli muska böreği
Peynirli muska böreği KAÇ KİŞİLİK: 8-10 HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk PİŞME SÜRESİ: 25-30 dk Malzemeler: 3 hazır yufka 1 soğan 4 patates 2 yumurta 4 çorba kaşığı yoğurt 1 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri 1 çay bardağı sıvıyağ Üzeri için Çörek otu Hazırlanışı: * Patatesleri haşlayıp soyun. Ezerek püre haline getirin. Soğanı soyup ince ince doğrayın. Sıvıyağın yarısını bir tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. * Derin bir kâseye patates püresi, soğan ve kaşarpeynirini alıp iyice karıştırın. *Yoğurdu bir kaba alıp kalan sıvıyağı ve 1 yumurtayı ekleyin. İyice çırpın. *Yufkaları 6-7 cm eninde uzun şeritler halinde kesin. Üzerlerine yoğurtlu karışımı bir fırça ile sürün. Şeritlerin uç kısımlarına 1?er kaşık iç malzemeden koyup üçgen şeklinde katlayarak sarın. * Hazırladığınız börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine kalan 1 yumurtayı çırpıp sürün. Çörek otu serpip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.