ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Trabzon Kiymalisi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=179299)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 10:35 PM

Trabzon Kiymalisi
 
Malzemeler:
350 gr. Hamur, 200 gr. Orta yağlı kıyma, bir miktar soğan, maydanoz, az miktarda domates ve arzu edilirse acı biber

Yapılışı:
Yuvarlak şekilde (değermi) açılan hamur içine hazırlanan kıyma ve malzemesi konularak çiğ olarak fırında pişirilir. Pişirme anında kıyma birkaç kez karıştırılır. Arzuya göre yumurta ve az yağ konulabilir.

Not: trabzona yolu düseniniz olursa Cardak pide salonunda mutlaka bu kiymali pideden yemelisiniz


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.