ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Hamsi Böregi(Hamsi Kusu) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=179298)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 10:35 PM

Hamsi Böregi(Hamsi Kusu)
 
Malzemeler :
1.5 kg, hamsi - 3 su bardağı pirinç - 1/2 su bar-(Terbiyeden-Yoksunum)-dağı sıvı yağ - l demet maydanoz - 3 adet soğan - l tatlı kasığı karabiber - l çorba kasığı seker - l çay bardağı kuş üzümü - l çay bardağı mısır unu - su.
Hazırlanışı :
Hamsi ayıklanır, yıkanır, kılçıkları çıkartılır ve tuzlanır. Pirinç yeterli yumuşaklığa erişinceye kadar haşlanır ve süzülür. Haşlanmış pirince kıyılmış maydanoz, ince doğranmış soğan, karabiber, şeker, kuru üzüm, tuz ve yağın üçtü biri ekle-(Terbiyeden-Yoksunum)-nerek karıştırılır. Kalan yağın gerisi bir tepsiye konarak kızdırı-(Terbiyeden-Yoksunum)-lır ve hamsilerin yarısı una bulanarak aralıksız sırtı tepsiye ge-(Terbiyeden-Yoksunum)-lecek şekilde dizilir. Üzerine hazırlanan harç dökülür ve düzgün-(Terbiyeden-Yoksunum)-ce yayılır. Kalan hamsiler aynı şekilde una bulanarak sırtı üste gelecek şekilde dizilir ve fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Not : Aynı şekilde tavada arkalı önlü kızartarak da yapılabilir. .


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.