ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Osmanlı Ispanaklı Ve Peynirli Tepsi Böreği (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=179276)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 10:39 PM

Osmanlı Ispanaklı Ve Peynirli Tepsi Böreği
 
Osmanlı Ispanaklı Tepsi Böreği Tarifi - Ispanaklı Tepsi Böreği Yapılışı - Ispanaklı Tepsi Böreği Nasıl Yapılır - Osmanlı Tepsi Böreği

1 kg hazır yufka

300 gr ıspanak

1 soğan

100 gr beyaz peynir

Yarım paket margarin

2 su bardağı süt

1 yumurta

Tuz

Karabiber


Ispanakları yıkayıp ayıklayın. Suyu süzülünce iri iri doğrayın. Soğanı soyup kıyın. İki çorba kaşığı margarini büyük bir tencerede eritip soğanı pembeleştirin. Ispanaklan ekleyip kavurun. Tuz ve karabiber ilave edip ateşten alın. Beyaz peyniri çatalla ezerek ufalayın ve ıspanağa ilave edip karıştırın.

Kalan margarini eritip soğutun. Yumurta ve sütü ekleyip iyice çırpın. Fırın tepsisini yağlayın. Aralanna sütlü katışımdan sürerek 3 yufkayı tepsiye serin. Ispanaklı kanşımı yufkanın üzerine yayıp yufka ile kapatın. Üzerine sütlü karışımdan sürerek diğer yufkaları serin.

Kalan sütlü kanşımı son yufkanın üzerine gezdirerek dökün. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak olarak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.