![]() |
Puf Puf Hamurlar
Malzemeler:
5 su bardağı un 5 yemek kaşığı yoğurt 1 adet yumurta 2 çay kaşığı karbonat 1 tatlı kaşığı tuz Kızartmak için sıvıyağ Yapılışı: 1. Unu hamur yoğuracağınız kaba eleyin. Tuz, karbonatı ekleyin ve ortasını havuz gibi açın. 2. Yumurtayı kırın ve dolu dolu 5 yemek kaşığı yoğurdu ekleyin. 3. Bütün malzemeleri iyice yoğurun. Hamuru unlanmış tezgaha alın ve yoğurmaya devam edin. Elinizle kalın bir rulo yapın ve 5 parçaya bölün. Her bir parçayı elinizle yuvarlayın ve unlanmış tezgahta merdane ile 0.5 cm kalınlığında açın. 4. Unlanmış bıçakla istediğiniz büyüklükte karelere bölün. 5. Tavaya yaklaşık 1-1.5 cm yüksekliğinde sıvıyağ koyun ve kızgın sıvıyağda hamurları kızartın. Ocak orta seviyede açık olacak, yoksa hamurlar pişmeden kızarır. Hatta yağ çok kızarsa ocağı kısıp devam edebilirsiniz. Sonra tekrar orta seviyeye getirirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.