ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kabak Çekirdekli Ekmek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=179133)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 11:03 PM

Kabak Çekirdekli Ekmek
 
MALZEMELER

1 adet yaş maya

1 su bardağı ılık süt

1 çay bardağı yoğurt

1 su bardağı sıvıyağ

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 çay bardağı kabak çekirdeği

1 yemek kaşığı keten tohumu

1 yemek kaşığı haşhaş

1 çay kaşığı tuz




HAZIRLANIŞI

Yaş mayayı ılık sütün içinde eritip yoğurma kabına alın. Yoğurt, sıvıyağ, tuz, toz şeker, haşhaş, keten tohumu ve kabak çekirdeğinin yarısını da koyup karıştırın. Un ekleyerek yumuşak bir hamur tutun. Hamuru üstü örtülü olarak sıcak yerde 30-35 dakika bekletin.


Hamurdan cevizden büyük parçalar koparın, şekillendirip yağlanmış fırın tepsisine dizin. Hamurların üstüne bıçakla derin çizikler çizip kabak çekirdeği koyun. 30 dakika bekletin. 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirip servis yapın.






alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.