ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ankara Usulü Bazlama (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=179093)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 11:09 PM

Ankara Usulü Bazlama
 
Ankara Usulü Bazlama Tarifi - Ankara Usulü Bazlama Yapılışı - Ankara Usulü Bazlama Nasıl Yapılır - Ankara Usulü Bazlama Malzemeleri

MALZEME LİSTESİ

Hamuru için;

2 su bardağı un

1 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı toz maya

yaklaşık 1/2 su bardağı su (3/4 su bardağı su da kullanabilirsiniz)

1 çay kaşığı toz şeker


YAPILIŞI

Hamuru hazırlamak için; un ve tuzu derin bir kaba koyup karıştırın.

Toz mayayı ve toz şekeri ılık suya aktarıp karıştırın. Yaklaşık 2-3 dakika kadar mayanın erimesini bekleyin.

Mayalı suyu unun üzerine aktarıp yoğurmaya başayın. Hamur elinize hafifçe yapışacaktır.

Hamuru toparlayın ve oda sıcaklığında en az 1 saat kadar bekletin. Böylece hamur kabarıp kıvama gelecektir.

Dinlenip ekmek hamuru kıvamına gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Hamur parçalarını, yani bezeleri hafif un serpiniz tezgahın üzerinde merdane yardımıyla pasta tabağı (15-18 santim çapında ) büyüklüğünde açın.

Diğer taraftan, büyük boy bir teflon tavayı (eski usul bir sac da kullanabilirsiniz) orta ısı ateşin üzerinde kızdırın. Bazlamaları yağsız ve kızgın tavada önlü arkalı kızartın. Sıcak bazlamaların üzerine tereyağı sürün ya da peynirle birlikte servise sunun


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.