ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kıymalı Bazlama (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=179084)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 11:11 PM

Kıymalı Bazlama
 
Kıymalı Bazlama Tarifi - Kıymalı Bazlama Yapılışı - Kıymalı Bazlama Nasıl Yapılır - Kıymalı Bazlama Malzemeleri

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


1 paket instant maya

1 su bardağı su

Yarım su bardağı süt

1 çay bardağı sıvı yağ

Tuz

Alabildiğince un

İçi İçin:

250 gr kıyma

2 adet kuru soğan

2 adet domates

3 çorba kaşığı sıvı yağ

Tuz, karabiber


Maya, su, süt karıştırılır. Üzerine tuz ve yumuşak kıvamda hamur olana kadar elenmiş un katılır. Hamur 1 saat dinlendirilir. Bu arada soğan yağda pembeleştirilir.Üzerine kıyma katılır, suyunu bırakıp, çekene kadar kavrulur. İnce doğranmış domates, tuz ve karabiber eklenir, 5-6 dakika daha pişirilir. Dinlenen hamurdan yumurta kadar bezeler ayrılır. Tatlı tabağı büyüklüğünde açılır. Ortasına yeteri kadar iç konur, kenarlardan toplanır, sonra üzerine bastırılarak yassılaştırılır. Çok az yağ bulunan teflon tavada iki yüzü pişirilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.