![]() |
Ispanaklı Gözleme
Ispanaklı Gözleme Tarifi - Ispanaklı Gözleme Yapılışı - Ispanaklı Gözleme Nasıl Yapılır - Ispanaklı Gözleme Malzemeleri
MALZEMESİ: 6 Adet yufka 1 Küçük paket margarin (125 gr.) 1 Kahve fincanı zeytinyağı İÇİNİN MALZEMESİ 1 Kg. ıspanak 2 Çorba kaşığı yağ 2 Adet haşlanmış yumurta YAPILIŞI 1 Yufkaları ikiye bölünüz. 2 Yarım yufkanın bir yüzüne eritilmiş margarin ve zeytinyağı karışımını fırçayla veya elle sürünüz. 3 Düz kenarının iki ucunu ortada birleşecek şekilde kapatınız. 4 Altta kalan yuvarlak kenarı da kıvırarak yağlı yüzü içte kalacak şekilde dikdörtgen haline getiriniz. 5 Yarısına iç koyunuz, diğer yansını üstüne kapatınız. 6 Açık kenarlarına su sürerek yapıştırınız. 7 Saçta, toprak tepside, güveçte veya yağsız tavada, yağsız olarak pişiriniz. İÇİNİN YAPILIŞI 1 Ayıklanmış ıspanağı temizce yıkayıp tahta üzerinde, doğramak suretiyle 2-3 parçaya ayırınız. 2 Soğanları, iki kaşık yağda hafifçe öldürünüz. 3 İçine ıspanakları atınız, kendi suyunu çekinceye kadar bekleyip 2-3 dakika kavurunuz, tuz ve biber ilave ediniz. 4 Haşlanmış yumurtayı iri iri kıyarak ıspanağa ilave ediniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.