ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kaliçunya (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=178998)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 11:25 PM

Kaliçunya
 
Kaliçunya



Malzemeler :


2.5 Su Bardağı Un


1 Adet Yumurta


1 Çay Bardağı Su


1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu


Tuz


İçi İçin:


1/2 Kg Ispanak


250 gr Beyaz Peynir


1 Çay Bardağı Zeytinyağı


Üzerine:


2 Adet Yumurta Beyazı


Sıvı Yağ,


Çörekotu





Hazırlanışı :

Öncelikle hamuru hazırlayın. Bunun için un, yumurta, su, zeytinyağı, tuz ve kabartma tozunu karıştırıp yoğurarak yumuşak bir hamur hazırlayın. Buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Bu arada içini hazırlayın. Ispanakları ayıklayıp yıkayın. Suyunu iyice süzün. Yapraklarını ince ince doğrayın.

Derince bir kapta beyaz peynir, zeytinyağı ve ıspanakları karıştırın. Dolaptan aldığınız hamuru, merdane ile 3-4 mm kalınlığında açın. Açtığınız hamurun üzerine kahve fincanı koyup yuvarlaklar kesin. Artan hamuru yeniden yoğurup açın. Hamur bitene kadar kesme işlemine devam edin.


Yuvarlak yufkaların üzerine yumurta beyazı sürün. Bir yarısına hazırladığınız içi yerleştirin. Diğer yarısını üzerine kapayın. Bu şekilde yarım ay biçiminde çörekler elde etmiş olursunuz. Üzerlerine sıvı yağ sürün. Çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 230 derecelik fırında üzerleri kızarana dek pişirip servis yapın.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.