![]() |
Kavurmalı Gözleme
Kavurmalı Gözleme - Kavurmalı Gözleme Tarifi
http://www.oktayustam.com/images/tar...ozleme-(1).jpg Malzemeler : 3.5 su b.söke un yarım p.yaşmaya 1 tatlı k.tuz, aldığı kadar ılık su İç harcı için: 250 gr.kavurma 3 büyük boy soğan 4 diş sarımsak 3 yeşil biber 1 çorba k.domates salçası 3 çorba k.domates konservesi sıvıyağ tuz karabiber kekik Üzeri için: tereyağı Hazırlanışı : Hamuru için karıştırma kabına söke unu alın. ortasını açarak içine mayayı alın. Kenarlarına tuzu serpitikten sonra alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğurun. İç harcı için soğanları ve sarımsağı doğrayarak sıvıyağda kavurun. Ardından üzerine doğranmış biberleri ve kavurmaları da ekleyerek bir süre daha beraber kavurun. En son salçayı, domates sosunu, tuzunu ve kekiğini ayarlayarak kısa bir süre daha kavurun. Hazırladığınız hamurdan 9 bezeye bölün ve bir süre dinlendirin. Ardından bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açın. İçine iç harçtan koyarak yarım ay şeklinde kapatın. Tavada ya da sacda iki taraflı olarak pişirin. Pişen gözlemelere henüz sıcakken tereyağı sürüp sıcacık servis edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.