ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Yumurtalı Hinkal (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=178978)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 11:28 PM

Yumurtalı Hinkal
 
Malzemeler:


Yarım kg. un,

su,

tuz.

İç malzemesi:


150 gram tereyağı,

2 adet soğan,

6 adet yumurta,

yarım kangal sucuk,

yarım demet taze nane,

tuz,

karabiber.

Üzerine:

Tereyağı,

kırmızıbiber



Tarifi:


Unu, suyu ve tuzu bir kapta karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun. Hinkalın iç malzemesi için soğanı küçük doğrayın. Tereyağında pembeleşene dek kavurun.


Soğuttuktan sonra yumurtaları ekleyin.

Küçük kareler şeklinde kestiğiniz sucuğu ve iri iri doğradığınız naneyi ilave edin. Tuzunu ve karabiberini ekleyin.Hamuru 4 eşit parçaya ayırın. Açtığınız yufkalardan çay tabağı büyüklüğünde yuvarlaklar kesin.


Ağzı açık kalacak şekilde kenarlarını sıkıca kapatın. Hazırladığınız içten hamurlarm içine doldurun. Ağzını sıkıca kapatın. Kaynar suda haşlayın. Servis tabağına aldığınız hinkalların üzerine tereyağlı kırmızıbiber dökün, servis yapın.





alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.