![]() |
Petek böreği
Malzeme:
5 adet yufka 2 yumurta 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1 su bardağı süt Ispanak Harcı İçin ½ bağ ıspanak 1 kuru soğan 1 çay kaşığı tuz Kıyma Harcı İçin 200 gr kıyma 1 kuru soğan 1 çay kaşığı tuz Patates Harcı İçin 3 patates 1 kuru soğan 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber, kırmızıbiber Peynir Harcı İçin 200 gr peynir ½ maydanoz 1 çay kaşığı kırmızı biber Hazırlama: Soğanla ıspanak kavrulur İçerisine baharat ilave edilerek soğumaya bırakılır. Patates harcı için; soğan kavrulur. İçerisine haşlanmış rendelenmiş patates ve baharat eklenir. Ve pişirildikten sonra soğumaya bırakılır. Peynir harcı için; peynir, baharat ve maydanoz eklenerek karıştırılır. Kıyma harcı için; kıyma ile soğan kavrulur. içerisine baharatı ekleyerek soğumaya bırakılır. Ayrı bir yerde yumurta, süt, sıvı yağ karıştırılır. 1 adet yufka tezgahın üzerine serilir. İçerisine harcı konularak rulo şeklinde katlanır. Bu işlem bütün harclar için devam eder. Kalan 1 yufkanın ortasına yaptığımız 4 rulonun ikisi üstte ikisi altta olmak üzere yerleştirilir. 4’ü birden alttaki yufka ile sarılır. Dilimler şeklinde kesilerek yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurtalı karışım sürülerek 170 derecede 30 dakika pişirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.