ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Milföy Hamurlu Elma (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=178930)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 11:36 PM

Milföy Hamurlu Elma
 
MALZEMELER

8 adet elma

8 yemek kaşığı şeker

8 adet milföy hamuru


Şurup için:

25 su bardağı tozşeker

25 su bardağı su


HAZIRLANIŞI

Elmalar yıkanır ve bütün kalacak şekilde kabukları soyulur. İçleri bir kabak oyacağı ile oyularak çekirdekleri çıkartılır. Elmalar altı düz bir tencereye konulur. Herbir elmanın içine 1 yemek kaşığı şeker ilave edilir. Yarım su bardağı su eklenerek hafifçe pişirilir. Daha sonra ateşten alınıp ılınmaya bırakılır. Diğer taraftan milföy hamurları hafifçe açılır ortasına elma konur ve ağzı büzülerek kapatılır. 180 derece fırında yarım saat kadar pişirilir. Servis tabağına alınır arzuya göre üzerine tarçın serpilebilir. Ilık olarak servis yapılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.