![]() |
Mevlana Böreği
Malzemeler
Yeteri kadar un Kabartma tozu 2 çorba kaşığı tereyağ 2 yumurta 1 çay fincanı yoğurt 1 çay fincanı süt 1 çorba kaşığı limon suyu yapılışı: Yumurta, yoğurt, tereyağ, karbonat, süt, limon suyunu karıştırın ve içine yeteri kadar un koyup kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. 25 dakika nemli bez altında bekletin. Tabak büyüklüğünde 1cm kalınlığında açın. Dört yufkayı arasına tereyağ sürerek üst üste koyun. Hafif hepsinin üstünden oklava geçirip ikiye katlayın. Ortadan bölün. Uzun kenarına peynirli içi koyun. Uçundan kıvırarak küllah şeklinde sarın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180c fırında pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.