![]() |
Meksika Böreği
Hazırlama süresi 45 dakika
4 kişilik Malzemeler: 1'er adet kırmızı ve sarı dolmalık biber 200 gram sucuk 1 ölçü pizza hamuru 1 kutu mısır konservesi 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tatlı kırmızı biber 1 diş sarmısak 425 gram konserve domates 2 yemek kaşığı konserve domates salçası 1 yemek kaşığı toz şeker 100 gram beyaz peynir 100 gram çedar peyniri karabiber Hazırlanışı: Dolmalık biberleri dörde bölün, çekirdek kısımlarını çıkarıp küb şeklinde doğrayın. Sucuğu uzunlamasına dörde bölün, verevine dilimleyin. Mısırın suyunu süzün. Sarmısağı soyup dilimleyin. Dolmalık biber, sucuk ve mısırı 5 dakika yağda kavurun. Tuz, karabiber ve kırmızı biber ile tatlandırın. Sarmısağı ilave edin. Doğranmış domates, salça ve şekeri ekleyin. Ağzı açık olarak 5 dakika pişirip soğumaya bırakın. Beyaz peyniri ufalayıp ilave edin. Tuzlayıp biberleyin. Hamuru ikiye bölün. Her iki parçayı unlu tezgahın üstünde 32 cm. çapında açın. Üstüne kenarlarında 1 cm. boşluk bırakarak çedar peynirini serpiştirin. Domatesli karışımı çedar peynirinin üstüne yayın. Hamurun yarısını harcın üstüne kapatın. Kenarlara çatalın ucu ile bastırarak sıkıştırın. Hazırladığınız börekleri yan yana, yağlanmış bir tepsiye dizin. Önceden 220øde ısıtılmış fırının alttan 2. rafında 25-30 dakika pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.