![]() |
Hurmalı Çörek
malzemeler
1 paket instant maya 1 çorba kaşığı pudra şekeri 1 adet yumurta akı 1 çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı süt Az tuz Alabildiği kadar un İçi için: Yarı kg hurma 1 çorba kaşığı şeker 1 çay bardağı su Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı 1 çay bardağı susam tarifi Hurmaların çekirdekleri çıkarılır, birkaç parçaya kesilir, tencereye aktarılır. Üzerine su ve şeker eklenir. Kısık ateşte yumuşayana dek pişirilir. Diğer tarafta 1 avuç kadar un instant mayayla karıştırılır. Üzerine diğer malzemeler ve un eklenerek, kulak memesi kıvamında bir hamur yapılır. Yarım saat kadar kabarması için dinlendirilir. Hamur 6 eşit parçaya bölünür her parça 1 karış eninde, 4 parmak eninde oval şekilde, merdaneyle açılır. Ortasına, uzunlamasına yeteri kadar soğumuş, hurmalı iç konur. Rulo yapılır, 2 parmak eninde kesilir, yağlanmış tepsiye aralıklı sıralanır. Üzerine yumurta sarısı sürülür, susam serpilir. 90 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.