ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Soğanlı Cevizli Ekmek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=178738)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:08 AM

Soğanlı Cevizli Ekmek
 
evde ekmek yapımı - evde ekmek nasıl yapılır - cevizli ekmek yapımı
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler


* 3,5 kase un (standart boy çorba kaseleri ne çok küçük ne çok büyük)

* Aldığı kadar ılık su

* 1/2 paket yaş maya

* Tuz

* 1 yumurta (üzerine sürmek için)

İç malzemesi


* 3 baş orta boy kuru soğan

* 2 yemek kaşığı zeytinyağ

* 1 tatlı kaşığı salça

* 1/2 demek maydanoz

* 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz

Yapılışı


1. Mayayı az ılık suda eritin.

2. Derin bir yoğurma kabına unu dökün. Arzu ettiğiniz miktarda tuzu ilave edin.

3. Unun ortasını açıp mayalı suyu ilave edin. Azar azar ılık su ilave ederek yoğurmaya başlayın. Kulak memesinden daha yumuşak kıvamda hafif ele yapışan bir hamur elde edene kadar su ilave edin. Hamur çok cıvık yada çok sert olmamalı.

4. Hamurunun üzerini kapatıp ılık bir ortamda iki katı hacme gelene kadar mayalanmaya bırakın.

5. Soğanları küçük küpler halinde doğrayın. Maydanozları incecik kıyın.

6. Bir tavada soğanları yağ ile soteleyin. Yumuşayıp pembeleşince salçayı ilave edin. 5 dakika piştikten sonra maydanozu ilave edip altını kapatın.

7. Bu arada kabaran hamuru yeniden yoğurun. İki parçaya ayırın.

8. Fırın tepsisini yağlayın. Hamurun yarısını elinizle açarak tepsiye yayın.

9. Üzerine önce soğanlı harcı her köşesine gelecek şekilde yayın.

10. Soğanlı harcın üzerine cevizleri yayın.

11. Diğer yarım hamuru elinizle açarak malzemeli hamurun üzerine yayın.

12. Üzerine hafif çırptığınız yumurtayı fırçayla veya elinizle sürün.

13. 180 derece alt-üst ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.

14. Fırından çıkarıp biraz ılınması için tepside dinlendirin. Ardından hemen servis edin, çok ta soğumasın


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.