ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Etli Milföylü Börek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=178712)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:13 AM

Etli Milföylü Börek
 
börek tarifi - milföy böreği - etli börek - etli sebzeli börek



Malzemeler


15 adet Feast Milföy hamuru

750 g kuzu kuşbaşı (yağsız)

250 g haşlanmış Feast Bezelye

2 adet havuç

1 tatlı kaşığı kekik

1 tatlı kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz

1 çay bardağı doğranmış dereotu

1 yumurta sarısı

Çörek otu

Tarifi


Etleri yıkayıp tencereye koyun. Etler bıraktığı suyu çekene kadar ara sıra karıştırın, tencereye Feast Bezelye’yi, tuz, karabiber, kekik, dereotunu ekleyin ve kapağı kapalı olarak pişirin.


Havuçların kabuklarını soyun, bezelye büyüklüğünde küpler halinde doğrayın ve pişmekte olan etin üzerine ekleyip 2-3 dakika karıştırarak kavurun. Ateşi söndürüp etin soğumasını bekleyin. Feast Milföy’ü tepsiye tek sıra halinde dizin.


Hamurların ortasına bir yemek kaşığı etli harçtan koyun ve bohça gibi kapatın. Kat yeri alta gelecek şekilde tepsiye aralıklarla dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp üzerine çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.




alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.