![]() |
Kolay Kahvaltı Ekmeği
kahvaltılık ekmek nasıl yapılır - kahvaltı ekmeği tarifiMalzeme:
3 su bardağı Un 1 paket Kabartma Tozu 1 çay kaşığı Tuz 1,5 su bardağı soğuk süt Yarım su bardağ Ayçiçeği Yağı Tarifi: Fırını önceden 200 derecede ısıtın. Fırın tepsisini yağlayın ya da yağlı kağıt serin. Un, tuz ve kabartma tozunu birlikte eleyin. Soğuk sütü yavaşça unlu karışımın ortasına döküp mikserle çırpın. Sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam edin. Tüm malzemeler birbiriyle iyice özleşip homojen bir hamur olunca bir çorba kaşığıyla ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Hamurları aralarında 2.5 cm mesafe kalacak şekilde tepsiye koyun. Sıcak fırında 20 dakika pişirin. Üzerleri çok az kızarınca ekmekleri fırından çıkartın. Sıcak ekmekleri fıstıklı peynir ve baharatlı taze lor ile servis yapın. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.