![]() |
milföy hamuru yapimi
evde milföy hamuru nasıl yapılır, milföy hamuru nedir , milföy hamuru, milföy hamuru nasıl yapılır, milföy hamuruyla ne yapılır
MİLFÖY HAMURU YAPIMI 450 gr. tereyağı 550 gr. un 2 yumurta sarısı Tuz Çalışmak için un 50 gr. tereyağını eritin. 500 gr. unu, yumurta sarılarını, tuzu, tereyağını ve 250 ml. suyu mikserin hamur karıştırma ucu ile pürüzsüz oluncaya kadar karıştırın. Folyoya sarın, 1 saat buzdolabında bekletin. Kalan unu ve soğuk tereyağını yoğurun, 1 cm. kalınlığında 18x14 cm. büyüklüğünde açın. Folyoda 1 saat buzdolabında bekletin. Hamuru unlu tezgahta 45x45 cm. ebatlarında kare açın, ortasına tereyağı kalıbını çapraz koyun. Hamurun kenarlarına biraz su sürün, kalıbın üzerine mektup zarfı gibi kapatın. İyice bastırın, folyoya sarıp 45 dakika buzdolabında bekletin. Hamuru unlu tezgahta 50x35 cm. büyüklüğünde açın, kenarlarına biraz su sürün. Kısa kenardan başlıyarak 3'e katlayın. Folyoya sarıp 30 dakika buzdolabında bekletin. Hamuru tekrar unlu tezgahta 50x35 cm. büyüklüğünde açın, kenarlarına su sürün. Kısa kenardan başlayarak bu sefer 4'e katlayın. Folyoya sarın 30 dakika buzdolabında bekletin. Aralarda buzdolabında bekleterek son iki turu tekrarlayın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.