![]() |
Oktay Ustanın Cevizli Kömbe Tarifi
Resimli Kömbe Tarifi - Kömbe tarifi - kömbe nasıl yapılır - kömbenin yapılışı
Kullanılan Malzemeler: 5 su b.un 1 tatlı k.tuz Su İç harcı için: 150 gr.tereyağı 2 su b.ceviz Sıvıyağ Tarifin Hazırlanışı 1 yumurta Hazırlanışı : Karıştırma kabına unu alın. Üzerine tuzu serperek harmanlayın. Alabildiği kadar su ile hamuru yoğurun. Hazır olan hamuru 2 ‘ye bölerek olabildiğince ince açın. 2 su bardağı cevizi parçalayıcıdan geçirin. Kömbe hamurunu üzerine eritilmiş tereyağı ve sıvıyağ sürün. Kömbe hamurunu elinizle esnetin. Üzerine ceviz serpin. Daha sonra kömbe hamurunu rulo yapın. Yuvarlak fırın tepsisini sıvıyağ sürün. Kömbeyi tepsinin ortasından başlayarak yuvarlak olarak sarın. Üzerine yumurta sarısı sürerek üzerine biraz bastırın. Bir süre beklettikten sonra 180 derecede pişirin.. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.