ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Soğanlı Açma Börek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=178623)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:28 AM

Soğanlı Açma Börek
 
Soğanlı Açma Börek - Soğanlı Açma Börek Tarifi

Malzemeler :

3,5 Su B. Söke Un

1 Tatlı K. Tuz

3 Çorba K. Sıvıyağ

Alabildiği Kadar Su

İç Harcı İçin:

4 Büyük Kuru Soğan

100 Gr. Kıyma

1 Tutam Maydanoz

Sıvıyağ

Tuz

Karabiber

Açmak İçin:

Sıvıyağ

Üzeri İçin:

Yumurta Sarısı

Hazırlanışı

Soğanları yemeklik doğrayın. Sıvıyağda kavurun. Kıymayı da ilave edip kavurmaya devam edin. Tuzunu, karabiberini atıp karıştırdıktan sonra altını kapatın. Kıyılmış maydanozu da ilave edip karıştırın. Hamuru hazırlarken; unu karıştırma kabına alın ve ortasını açın. Sıvıyağı ortaya dökün. Tuzunu serpin.


Su katarak karıştırmaya başlayın. İyice yoğurduktan sonra tabağa alıp dinlendirin. Dinlenen hamuru merdaneyle gelişi güzel açın. Üzerine sıvıyağ sürün ve kenarlarından gerdirerek inceltin. İyice esnettikten sonra hazırlanan iç harcı üzerine serpin. İyice yayın. Bir kenarından ince rulo yaparak sarın ve kesin.


Hamur bitene kadar işleme devam edin. Ruloları da gül gibi yuvarlak yuvarlak sarıp kesin. Elde edilen gül börekleri yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Tepside mayalanmaya bırakın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.