![]() |
Balkabaklı Pide
Balkabaklı Pide - Balkabaklı Pide Tarifi
Malzemeler : Hamuru İçin: 4 Su B. Söke Un 1 Paket Kuru Maya 1 Çay K. Tuz Alabildiği Kadar Su İç Harcı İçin: 1 Kg. Kabak Rendesi 1 Çay B. Pekmez 1 Çorba K. Toz Şeker Sıvıyağ Üzeri İçin: Tereyağı Hazırlanışı İç harcını hazırlarken; balkabağını soyun ve rendeleyin. Tencereye sıvıyağ alın ve balkabağını koyup kavurun. Pekmezi ve toz şekeri de ekleyip karıştırın. Eğer sulanırsa suyunu süzün. Son olarak kırılmış cevizi ilave edin ve karıştırın. Hamurunu hazırlamak için; unu karıştırma kabına alın ve ortasını açın. Kuru mayayı ortaya dökün. Tuzunu serpin. Ortasına ılık su dökerek karıştırmaya başlayın. Yumuşak kıvama gelene kadar yoğurun. Mayalanmaya bırakın. Mayalanınca hamuru 8 bezeye bölün. Bezeleri küçük pide şeklinde oval açın. Hamurların üzerine iç harcı paylaştırın. Kenarlarını pide gibi kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine uçlarından tutup hafif uzatarak yerleştirin. Tepside de bir süre mayalanmaya bırakın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Fırından çıktıktan sonra kenarlarına tereyağı sürün. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.