ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Fındıklı Kete (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=178601)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:31 AM

Fındıklı Kete
 
malzemeler


1 kibrit kutusu kadar yaş maya

2 adet yumurta

1 su bardağı süt

1 su bardağı ılık su

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 çorba kaşığı tereyağı

Tuz

Alabildiği kadar un

İçi için:


1 su bardağı sıvı yağ

2 su bardağı dövülmüş fındık


tarifi


Yoğurma kabına ılık su, maya ve şeker konur eritilir. Üzerine yumurta, ikinci yumurtanın akı, (sarısı üzerine sürmek üzere ayrılır) süt, yumuşak tereyağı eklenir karıştırılır. Kulak memesi kıvamını alana dek un eklenerek yoğrulur. Hamur 1 saat kadar dinlendirilir. Daha sonra yarım limon kadar parçalar alınır. Olabildiğince ince açılır. Yüzeyine yeteri kadar sıvı yağ sürülür, fındık serpilir. Önce fazla sıkı olmayan bir rulo yapılır, sonra gül börek gibi kendi etrafında sarılır. Keteler yağlanmış tepsiye aralıklı konur. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.