![]() |
Evde Zeytinli Ekmek Nasıl Yapılır
evde ekmek yapımı - zeytinli ev ekmeği - zeytinli ekmek yapımıMalzemeler:
Hamur: 3,5 su bardağı un 1 poşet Dr. Oetker Instant Maya 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 yumurta 100 g margarin 1 çay bardağı ılık süt Dolgu: 1 su bardağı çekirdeksiz siyah zeytin Üzeri için: 1 yumurta sarısı Çörekotu Susam Hazırlanışı: Hamur: Mayayı un ile karıştırın. Üzerine tuz, şeker, yumurta, margarin ve sütü ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp oda sıcaklığında 40-45 dakika dinlendirin. Tekrar yoğurup iki eşit parçaya bölün. 0,5 cm kalınlığında dikdörtgen şeklinde açın. Üzerlerine zeytinleri yayıp rulo yapın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp birinin üzerine susam, diğerine de çörek otu serpin. İki ruloyu birbirine dolayın, uçlarını birleştirerek iki renkli burgulu halka oluşturun. Yağlanmış fırın tepsisine alıp 30 dakika bekletin ve pişirin. Elektrikli Mini Fırın: 180°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 180°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 20-25 dakika alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.