![]() |
Bardak Kesti Çörek
Bardak Kesti Çörek Tarifi - Bardak Kesti Çörek Nasıl Yapılır - Bardak Kesti Çörek Malzemeleri
2 adet yumurta 1 su bardağı süt 1 paket kabartma tozu Yarım paket margarin 1 tatlı kaşığı tuz Alab,ildiği kadar un İçi için: Yarım kalıp beyaz peynir Yarım demet maydanoz Üzeri için: 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı susam Hamur malzemesi biraraya getirilir, yumuşak bir hamur yapılır, yarım saat dinlendirilir. Daha sonra iki eşit parçaya bölünür. Her parça unlu masada, oklavayla 40 santim çapında açılır. İlk yufkanın yüzeyine peynirli iç yayılır. Üzerine ikinci yufka konur. Daha sonra büyük çay bardağı ile kesilir. Yağlanmış tapsiye dizilir. Üzerine yumurta sürülür, susam serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.