ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Levrek Lahmacun (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=178550)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:40 AM

Levrek Lahmacun
 
Levrek Lahmacun Tarifi - Levrek Lahmacunun Yapılışı - Levrek Lahmacunun Hazırlanması


Malzemeler:


100 gr. fileto çıkarılmış ve çok ince doğranmış levrek

100 gr. mayalanmış hamur

1 adet ince ince doğranmış orta boy domates

2 adet çarliston biber

2 diş sarımsak

1 adet ince parçalar halinde doğranmış orta boy kuru soğan

1 kaşık domates suyu

1 yemek kaşığı tereyağı

Tuz


Yapılışı:

Bir tavaya tereyağını koyup eritin. Üzerine doğramış olduğunuz kuru soğanı ilave edin. Ardından da biber, sarımsak, domates ve domates suyunu ekleyin. Son olarak levrek filetoyu da katın. 5 dakika boyunca sote edin. Mayalanmış hamuru el içi büyüklüğünde olacak, şekilde incecik açıp, hazırlamış olduğunuz malzemeleri elinizde bastırarak içine yayın. 180 derecelik ısıtılmış fırında, yaklaşık 8 dakika boyunca pişirdikten sonra, servise sunun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.