![]() |
Kaygana 8
Kaygana 8 Tarifi - Kaygana Yapılışı - Kaygana Nasıl Yapılır - Kaygana Malzemeleri
6 yumurta 4 çorba kaşığı pudra şekeri Yarım limon 2 kaşık margarin 250 gram şeker Altı yumurtanın sarısını derin bir kaba alıp beyazını bir başka yerde muhafaza ediniz. Bu altı yumurta sarısına 4 çorba kasığı pudra şekeri ve yarım limonun suyunu ekleyin. Bir süre kaşıkla iyice dövün. Bundan sonra, yumurtaların beyazlarını da ekleyip çırpmayı sürdürün. Bundan sonra bir tavada 2 kaşık margarini eritin ve iyice kızdıktan sonra karışımı bunun içine boca edin. Tavayı sallayarak pişirmeyi sürdürün. Bir yüz pişince öteki yüzü çevirip pişirmeyi sürdürün. Her iki yüz de piştikten sonra, kayganayı tavadan bir kayık tabağına alın ve önceden hazırlamış olduğumuz şerbeti üzerine dökün. Dilimledikten sonra servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.