ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Mini Karisik Pizza (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=178518)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:45 AM

Mini Karisik Pizza
 



Hamuru icin:


3-4 su bardagi arasi un,


1 su bardagi el yakmayacak sicaklikta isitilmis su


2 tatli kasigi kuru toz maya


1 tatli kasigi seker


2 cay kasigi tuz


1 yemek kasigi kadar zeytinyagi





Pizza sosu icin:


3 yemek kasigi domates salcasi


1 cay bardagina yakin ilik su


2 tatli kasigi kekik


1bucuk tatli kasigi reyhan


tuz, sarimsak tozu, biraz karabiber



Ust Malzemeleri:


2 bardak kadar rendelenmis mozarella peyniri


ince dilimlenmis sucuk


1 kucuk sogan


100 gr. kadar kiyma


tuz, karabiber


Yapilisi:


- Genis hamur yogurma kabinin icine suyu koyup toz mayayi serpistirin.

- Sekeri ilave edip 5 dakika kadar kabarmasi icin bekleyin.

- Daha sonra tuz, zeytinyagini ekleyip 3 bardak unu ilave edip yogurmaya baslayin. ele yapismayaca hale gelene kadar un ilave edip 5 dakika kadar yogurun.

- Top haline getirip hafif yagladiginiz yogurma kabiniza tekrar koyup uzerini plastik wrap ile kaplayip kabarmaya birakin (iki katina cikana kadar, yaklasik 45dak.-1saat arasi)

- Hamuru uce ayirip yuvarlak toplar yapin. Her birini merdane ile orta incelikte acin.

- Tepsinizi yaglayin veya daha iyisi misir unu serpistirin.

- Hamurlari tepsinize gore yerlestirin. Gerekirse iki tepsi kullanin.

- Sos malzemelerinizi bir kasede karistirip tahta kasigin tersi ile actiginiz hamurlarin ustune surun.

- Sogani ince dograyip kavurun, Kiymayi ve tuz, karabiber, arzuya gore kekik ilave edip kavurmaya devam edin.

- Hamurlarin birine kavurdugunuz kiymayi bir kat yayin.(cok kalin olmamasina dikkat edin, yeteri kadar koyup fazlasini ayirin.)

- Kiymanin ustune ince bir kat mozarella peyniri serpistirin.

- Diger hamuru bu sefer daha fazla peynir ile kaplayip sucuklari yerlestirin.

- Son hamuru ister sade peynirli, isterseniz evinizdeki malzemelere gore peynirin ustune ince dilimlenmis mantar, dilimlenmis dolmalik biber, sogan, cekirdeksiz dilimlenmis zeytin ile farkli bir ust hazirlayin.

- Onceden isitilmis 450F (225C) dereceli firinda peynir eriyip kizarana kadar pisirin.






Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.