ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Halışga (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=178516)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:45 AM

Halışga
 
Malzemeler ·


3 bardak elenmiş mısır unu,

· 5 su bardağı su, ·

4 adet ev yufkası,

· bir bardak ceviz içi,

· margarin veya tereyağı.

Hazırlanışı:


Su tencereye konulur, kaynamaya bırakılır. Elenmiş mısır unu kaynamakta olan suyun içine konularak karıştırılır ve koyu bir kıvamda pişirilir. Pişen hamur bir tepsiye dökülür ve kaşıkla üzeri düzeltilir. Bir havanda dövülmüş olan ceviz tepsideki pişmiş hamurun üzerine serpilir. Cevizlerin üzerine daha sonra da toz şeker serpilir. Tavada kızdırılan margarin ya da tereyağ halışganın üzerinde gezdirilir. Dilim dilim kesilerek servise sunulur, afiyetle yenir. Halışganın üzerine istenirse, şeker yerine pekmez de ilave edilir veya bir su bardağı süt ilave edilerek yenilebilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.