![]() |
Kalp Poğaça
Kalp Poğaça - Kalp Poğaça Tarifi - Hamur İşleri Tarifleri
Malzemeler : 4 Su B. Söke Un 1 Paket İnstant Maya 1 Çorba K. Toz Şeker 1 Tatlı K. Tuz 1 Çay B. Süt 2 Yumurta 125 Gr. Margarin 100 Gr. Beyaz Peynir 1 Tutam Dereotu Üzeri İçin: Çörek Otu Susam Hazırlanışı Dereotunu ince ince kıyın. Üzerine beyaz peyniri rendeleyin. Yanına yumurtaları kırın, bir tanesinin sarısını üzeri için ayırın. Yumuşak margarini ekleyin. Sütü ilave edin ve elinizle iyice karıştırın. Unu ve mayayı ayrı bir kapta harmanlayın. Diğer karışımın içine dökün. Yeteri kadar ılık su ekleyerek yoğurun. Yumuşak kıvamda bir hamur elde edeceksiniz. Hamuru kalpli kalıplarla şekillendirin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Kalıbınızın hamura yapışmaması için, kalıbınızla sıvıyağla yağlayabilirsiniz. Üzerlerine yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.