![]() |
Taze Kayısılı Kaygana
Taze Kayısılı Kaygana Tarifi - Taze Kayısılı Kaygana Yapılışı - Taze Kayısılı Kaygana Nasıl Yapılır - Taze Kayısılı Kaygana Malzemeleri
Taze kayısıların çekirdeklerini ve kabuklarını çıkarınız. Sonra kestirilmiş şekeri eze eze eriyinceye dek çeviriniz. Beş, altı yumurtayı yarım fincan nişasta ile iyice çalkalayın. Bir tavaya sadeyağ koyarak bu karışımı tavaya dökerek kızartınız. Kızarınca delikli kevgirle yağdan alınız. Yağı süzüldüğü sırada daha önce kestirilmiş koyu şeker şerbetine batırıp büyüklüğü oranında geniş bir tabağa düzgünce dizin. Üstüne taze kayısı ezmesini döşeyip ayni şekilde ayrıca hazırlanmış başka bir kayganayı da üstüne yayın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.