ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kıymalı Mantarlı Milföy Tartöletler (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=178387)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:07 AM

Kıymalı Mantarlı Milföy Tartöletler
 
milföylü tarifler - kıymalı milföy tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Kıymalı ve mantarlı milföy tartöletler malzemeleri


500 gr hazır milföy hamuru


30 gr tereyağı


100 gr tavuk kıyması


1 soğan


250 gr mantar


Yarım limon


1 tatlı kaşığı kekik


1 çay bardağı


rendelenmiş kaşarpeyniri


1 yumurta sarısı

# Kıymalı ve mantarlı milföy tartöletler hazırlanışı


Kıymalı ve mantarlı milföy tartöletler: Pratik yemek tarifleri arayanlar için birebir.


Soğanın kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Mantarları nemli bezle silin. Limonla ovup dilimleyin.


Tereyağını tencereye alıp eritin. Tavuk kıymasını ilave edip 1-2 dakika kavurun. Soğanı ilave edip suyunu çekinceye kadar kavurmaya devam edin. Mantarları ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan inmesine yakın kekiği serpiştirin. Tencerenin kapağını kapatıp ılınmaya bırakın.


Milföy hamurundan orta boy tartölet kalıplarının içine ve kapakta kullanmak üzere yuvarlak parçalar kesin. Milföy hamurlarının yarısını yağlanmış tartölet kalıplarına elinizle bastırarak yayın. Üzerine mantarlı karışımı paylaştırıp rendelenmiş kaşarpeynirini serpiştirin. Kalan milföy hamurlarından dekoratif kapak hazırlayıp üzerlerine yerleştirin. Her milföy kapağını kürdan ile birkaç yerinden delin. Kapakların üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında milföyler altın sarısı rengini alıncaya kadar pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın. Kıymalı ve mantarlı milföy tartöletler artık hazır, afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.