ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ağzı Açık Böreği (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=178379)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:08 AM

Ağzı Açık Böreği
 
Ağzı Açık Böreği Tarifi - Ağzı Açık Böreği Yapılışı - Ağzı Açık Böreği Malzemeleri

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemesi:

2 su bardağı Un

300 gr. Haşhaş yağı

3 adet Patates

2 baş Soğan

Su Karabiber Nane Tuz



Tarifi:

Böreğin harcı için patatesleri yıkayıp haşlayın ve bir kaşıkla döverek ezin. Soğanları bir Borcam tencerede yağ ile kavurup patatesin üzerine dökün. Bu harcın içine tuz, nane ve karabiber serptikten sonra, bir kenara koyup bekletin. Hamuru için; Unu eleyip tuz ve su ile yoğurarak hamur yapın. 10-15 dakika dinlendirip 4 parçaya kesin ve tekrar yoğurun. Her parçayı oklava ile açıp, her yufkaya yağ ile karıştırılmış haşhaş sürün. Dörde katlayıp tekrar açın, yine yağlayıp büyük kareler halinde kesin. Her kareye harcını koyup karşılıklı kenarları üst üste kapatın. Uçlar açık kalmalı. İçini yağladığınız borcam kare fırın tepsisine koyup üzerlerine haşhaş yağını sürün. 180 c’ye getirilerek önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.