![]() |
Sosisli Krep
krep tarifi - krep nasıl yapılır - sosisli krep yapılışı
MALZEMESİ 4 kişilik 300 gram dilimlenmiş sosi 4 dilim konserve ananas soya sosu 1 yumurta 1 su bardağı un 1 su bardağı süt zeytinyağı tereyağı tuz karabiber YAPILIŞI: 1) Un, süt ve yumurtayı 1 çorbakaşığı soya sosu ve 1,5 çorbakaşığı erimiş tereyağı ile bir kaba koyun. Telle çırpın. Eğer bulamaç çok koyu olursa, biraz sütle inceltin. Tel süzgeçten süzüp temiz bir kaba aktarın. Ağzını kapatıp serin bir yerde 30 dakika dinlendirin. 2) 20 gram (1,5 çorbakaşığı) tereyağı ve 1 çorbakaşığı zeytinyağını kızdırın. Sosisleri ve konserve suyu süzülüp doğranmış ananasları ekleyip 2 dakika kadar çevirin. 2 çorbakaşığı soya sosunu, karabiberi ekleyip karıştırın ve karıştırmaya devam ederek 2 dakika kadar pişirin. Çapı 16 cm. olan bir tavayı yağlayıp kızdırın. 3) Krep hamurunu dinlendirdiğiniz serin yerden alın, telle tekrar yarım dakika kadar karıştırın. Sonra karışımdan bir kepçe alın, ceviz büyüklüğünde tereyağı erittiğiniz tavada krep haline getirin. Onu çıkarıp ikinci bir kepçe karışımı daha krep yapın. Bu şekilde elinizdeki karışım bitene kadar devam edin. Sonra da sosisli malzemeyi kreplere paylaştırın, ikiye katlayın ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirerek 10 dakika kadar 190 derecelik fırında tutun. Sıcak servis yapmalısınız. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.