ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Bardak Altı - Fındık Lahmacun Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=178285)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:24 AM

Bardak Altı - Fındık Lahmacun Tarifi
 
Bardak Altı(Fındık) Lahmacun Tarifi

Tem 18, 2010

--------------------------------------------------------------------------------

Kategoriler: Hamur İşleri, Hamurişi Tarifleri, Sizden Gelen Tarifler

Etiketler: Bardak Altı Lahmacun, Bardakaltı(Fındık) Lahmacun Tarifi, biber salçası, domates, Fındık Lahmacun Tarifi, karabiber, kıyma, pul biber, soğan, tuz, yoğurt

--------------------------------------------------------------------------------




Malzemeler


600 gr dana koyun karışık orta yağlı kıyma (tek çekilecek)

400 gr soğan (soyulmuş)

400 gr domates(kabuğu soyulmuş)

Yarım demet maydonoz

1 kaşık ev biber salçası

Tuz

Karabiber

Pul biber

1 kaşık yoğurt

½ çay bardağı sıvıyağ(etiniz çok yağlıysa azaltabilirsiniz)


Hazırlanışı


Soğan , domatesiniz elde ince doğrayın.Tuz karabiber tatlı pulbiberle tüm sebzeleri öldürün, ardından etinizi ekleyin.Enson yağınızı ve yoğurdunuzu ekleyin iyice karıştırın.

Odun ateşinde pişmeye gönderin.(kara tepsilerde pişirilir))(Mersin –Adana yöresinde)

Not :Bardak altı(fındık) lahmacun,yöresel lahmacundur.Ebat çay tabağı boyutundadır.Arzuya göre ince kıyılmış taze biber ve sarımsak eklenir.

Malzemeyi asla robottan geçirmeyin,sulanır.

Yoğurt lahmacununuz yumuşacık yapacaktır.Asla fırından gelince sarmalayarak hamurlaştırmayın

Artan lahmacunu 1-2 gün içerisinde teflon tavada ısıtarak tüketmenizi öneririm,kalanı yüz yüze kapatıp derin dondurucuda buzdolabı poşetinde 2 ay kadar saklayabilirsiniz

Serviste ayran ,şalgam ve maydonoz öneririm..Afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.