![]() |
Bardak Altı - Fındık Lahmacun Tarifi
Bardak Altı(Fındık) Lahmacun Tarifi
Tem 18, 2010 -------------------------------------------------------------------------------- Kategoriler: Hamur İşleri, Hamurişi Tarifleri, Sizden Gelen Tarifler Etiketler: Bardak Altı Lahmacun, Bardakaltı(Fındık) Lahmacun Tarifi, biber salçası, domates, Fındık Lahmacun Tarifi, karabiber, kıyma, pul biber, soğan, tuz, yoğurt -------------------------------------------------------------------------------- Malzemeler 600 gr dana koyun karışık orta yağlı kıyma (tek çekilecek) 400 gr soğan (soyulmuş) 400 gr domates(kabuğu soyulmuş) Yarım demet maydonoz 1 kaşık ev biber salçası Tuz Karabiber Pul biber 1 kaşık yoğurt ½ çay bardağı sıvıyağ(etiniz çok yağlıysa azaltabilirsiniz) Hazırlanışı Soğan , domatesiniz elde ince doğrayın.Tuz karabiber tatlı pulbiberle tüm sebzeleri öldürün, ardından etinizi ekleyin.Enson yağınızı ve yoğurdunuzu ekleyin iyice karıştırın. Odun ateşinde pişmeye gönderin.(kara tepsilerde pişirilir))(Mersin –Adana yöresinde) Not :Bardak altı(fındık) lahmacun,yöresel lahmacundur.Ebat çay tabağı boyutundadır.Arzuya göre ince kıyılmış taze biber ve sarımsak eklenir. Malzemeyi asla robottan geçirmeyin,sulanır. Yoğurt lahmacununuz yumuşacık yapacaktır.Asla fırından gelince sarmalayarak hamurlaştırmayın Artan lahmacunu 1-2 gün içerisinde teflon tavada ısıtarak tüketmenizi öneririm,kalanı yüz yüze kapatıp derin dondurucuda buzdolabı poşetinde 2 ay kadar saklayabilirsiniz Serviste ayran ,şalgam ve maydonoz öneririm..Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.