ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Yarık Çörek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=178284)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:24 AM

Yarık Çörek
 
Yarık Çörek Tarifi - Yarık Çörek Nasıl Yapılır - Yarık Çörek Malzemeleri


Yarık Çörek


Maya için:

1 çay kaşığı şeker

125 gr ılık süt ve su karışımı

2 çay kaşığı toz maya

Hamur için:

200 gr iri un

1/2 çay kaşığı tuz

25 gr tereyağı ya da margarin

İçi:

Çilek reçeli

Krem şanti ya da krema


Şekeri sütte eritip üzerine toz mayayı serpiştirin ve köpüklenene dek, 10 dakika, ılık bir yerde bırakın. Un ile tuzu eleyip, tereyağı ya da margarin ile ovuşturun. Maya eriyiğini de katıp yumuşak bir hamur yapın. Hamuru unlanmış bir düzeye alıp, düzgün ve esnek olana dek. 10 dakika, yoğurun. Zeytinyağı ile yağlanmış plastik torbaya koyun ya da bir kaba koyup üstünü nemli bir bez ile örterek iki kez büyüyene dek kabarmaya bırakın. Hamuru tekrar unlu yüzeye çıkarıp, 1 dakika yoğurun. 8 parçaya bölün. Parçaları elinizde yuvarlayıp top haline getirdikten sonra, yağlanmış ve unlanmış tepsiye dizin. Tepsiyi plastik bir torbaya koyun ya da üstünü nemli bez ile örtün. Yine iki kez büyüklüğü ulaşana dek kabarmasını bekleyin, 15 dakika sıcak fırında pişirdikten sonra soğumaya bırakın. Servis yapmadan önce, aralarını yarın ve reçel ve krema ile doldurun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.