![]() |
Oktay Usta Simit Mantı
Simit Mantı Tarifi - Simit Mantı Yapılışı - Simit Mantı Nasıl Yapılır - Simit Mantı Malzemeleri
Malzemeler : 3 yufka 300 gr. kıyma 2 soğan 1 çorba k. domates salçası 1 çorba k. biber salçası 2 çorba k. tereyağı 1 kase yoğurt tuz karabiber Hazırlanışı : Kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. Soğanı rendeliyoruz. Tuz ve karabiber katıp yoğuruyoruz. Yufkayı açıyoruz. Üzerine kıymalı harcından serpiyoruz. Alt ve üst taraftan rulo olarak sararark ortaya getiriyoruz. İki rulonun ortadaki birleşme noktasından bıçak ile kesiyoruz. Ruloları yağlanmış fırın tesisine simit şeklinde koyuyoruz. Diğer yufkalar içinde ayı işlemi uyguluyoruz. Üzerilerine sıvıyağ sürüp önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişiriyoruz. Piştikten sonra servis tabağına alıyoruz. Ortalarına çırpılmış yoğurt döküyoruz. Domates salçası ve biber salçasını tereyağı ile kavurup mantının üzerine döküp servis ediyoruz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.