![]() |
Tembel Mantısı
Tembel Mantısı Tarifi - Tembel Mantısı Nasıl Yapılır - Tembel Mantısı Malzemeleri
2 adet yufka 1 adet rende kuru soğan 300 gr kıyma 2 çorba kaşığı su 1 çay kaşığı karabiber 2 çay kaşığı tuz Üzeri için: 1 kase sarımsaklı yoğurt 5 çorba kaşığı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı pul biber Kıyma, soğan, tuz, su ve karabiber iyice karıştırılır. Yufkalar tam ortadan ikiye kesilir, düz taraflarına iç konur ve sıkı olmayan bir rulo yapılır. Sonra 2 parmak eninde kesilir ve yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında açık pembe renkte pişirilir. Servis tabağına aktarılır. (Sert olursa biraz et suyu gezdirilebilir.) Üzerine sarımsaklı yoğurt ve yakılmış yağ gezdirerek sofraya getirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.