ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kahvaltı Çöreği (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=178235)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:32 AM

Kahvaltı Çöreği
 
Çörek yapılışı - Kahvaltı Çöreği Tarifi,Kahvaltı Çöreğinin yapılışı,Kahvaltı Çöreği resmi

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Kahvaltı çöreği
KAÇ KİŞİLİK: 10-12 çörek için

HAZIRLAMA SÜRESİ: 45 dk

PİŞME SÜRESİ: 20 dk

Malzemeler:
3 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

Tuz

1 patates 125 gr margarin

1 kahve fincanı riviera zeytinyağı

2 çorba kaşığı yoğurt

İç malzeme için:

Yarım demet maydanoz

200 gr ufalanmış beyaz peynir

6 dilim dana jambon

2 çay kaşığı pul biber

Üzeri için:

1 yumurtanın sarısı

1 tatlı kaşığı

anason tohumu yada rezene tohumu
Hazırlanışı:
*Patatesi haşlayıp püre haline gelinceye kadar ezin. Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Tuz ve kabartma tozunu ekleyip harmanlayın. Margarin, zeytinyağı, yoğurt ve patates püresini ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin.


*İç malzeme için, maydanozu temizleyip kıyın. Jambonu doğrayıp bir kaseye alın. Kıyılmış maydanoz, beyaz peynir ve pul biberi ekleyip karıştırın.


*Hamurdan yumurta büyüklüğünde bir parça koparın. Un serpilmiş tezgahın üzerine alın. Tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Ortasına (sosis kalınlığında) kenarlardan yarımşar santim boşluklar kalacak şekilde iç malzemeyi yerleştirin. Yufkanın her iki tarafından tutup silindir şeklinde yuvarlayın. Ay şekline getirip uçlarını elinizle sivriltin. Kalan hamuru malzeme bitene kadar aynı şekilde hazırlayın. Hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.


*Hamurların üzerlerine yumurta sarısı sürüp, anason tohumu serpiştirin. 200 dereceli fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin. Ilık servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.